Rijmotoren van topkwaliteit
Diepgaande productkennis
Topmerken Fargo Drives en Bonfiglioli
Alg merk header optie 3

Voor welke machine
zoek je een rijmotor?

Uitleg

Rijmotoren voor FAI bouwmachines

Fai logo

FAI ook wel Fabbrica Attrezzature Industriali werd in 1963 opgericht door Giovanni Bettanin in Noventa Vicentina, Italië. Giovanni had dankzij zijn vader al enige ervaring met Ford landbouwtractoren en verschillende merken grondverzetmachines.

De eerste modellen die FAI produceerde waren laders op bases van een Ford chassis en een optionele graver aan de achterkant. FAI was het eerste bedrijf dat graafmachines met vierwielaandrijving produceerde die op hetzelfde chassis gebouwd waren.

In 1988 begon het bedrijf met het bouwen van Komatsu mini graafmachines onder licentie. Vanaf september 1989 werd Komatsu een kleine aandeelhouder in FAI en begon FAI met het produceren van mini graafmachines rechtstreeks voor Komatsu. In september 1995 werd het bedrijf volledig overgenomen door Komatsu en werd het bedrijf hernoemd naar FKI FAI Komatsu SpA. De machines werden tot 1997 verkocht als FAI Komatsu en werden Komatsu geel geverfd. Hierna lieten ze de naam FAI vallen en werd alles Komatsu.

FAI rijmotor versleten

Het merk bestaat dus tegenwoordig niet meer. Daarom kan het lastig zijn om een vervangende rijmotor te vinden als jou FAI machine ermee ophoudt. Gelukkig ben je bij Fargo Drives aan het juiste adres. In onze webshop hebben we een groot aanbod alternatieve aandrijvingen.

Weet je niet zeker welke rijmotor je moet hebben? Je kunt via onze zoekmachine eenvoudig de juiste aandrijving vinden voor jouw FAI machine door gebruik te maken van een van onze zoekmethodes. Je kunt zoeken op het OEM-nummer, merk & type of op basis van de afmetingen van je rijmotor. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem dan vooral even contact met ons op.

Op zoek naar een rijmotor voor jouw machine?

Zoek

Ik zoek aandrijvingen voor het model

Selecteer jouw machine

Mijn machine staat er niet bij